TERUGKEER NAAR DE STAL VAN DE WEIDE

(3)
Laat een opmerking achter

 

Na de aangename periode in de weide tijdens de zomer, moet je paard weer wennen aan het leven in de stal.

Voor een vlotte overgang is het dan ook belangrijk om geleidelijk aan de gebruikelijke voederportie weer in te voeren. Vergeet ook niet ontwormen. Dat moet vooraf én achteraf. In de weide kunnen paarden gemakkelijk geplaagd worden door tal van parasieten.

Vergeet niet om de hoeven van je paard te laten afsteken of opnieuw te laten beslaan door een hoefsmid, en om de staat van zijn voeten goed te controleren.

Je paard zal baat hebben bij een goede roskam- en wasbeurt (als het weer het toelaat). Dit is de ideale gelegenheid om eventuele wondjes, teken of parasieten op te merken.

De overgang van de weide naar de stal kan moeilijk zijn voor je paard, dat mogelijk in een dipje belandt. Het is belangrijk om het gedrag van je paard in het oog te houden, het vaak te bezoeken en buiten te laten in de paddock.

Paarden die lang in de weide vertoefd hebben zonder bereden te worden, zullen ongetwijfeld spiermassa verloren zijn. In dat geval is het aanbevolen om het werk heel geleidelijk aan te hervatten. Om alsnog te genieten van zonnige dagen en je paard niet meteen in een oefenterrein of manege op te sluiten, kan je het afdraven

Door je paard te longeren, kan het ook geleidelijk aan weer in vorm komen en de rugspieren aansterken voordat je het berijdt. 


EXTRA'S

  • ALS JE PAARD LAST HEEFT VAN VLIEGENEITJES, KAN JE ZE GEMAKKELIJKER VERWIJDEREN MET EEN PUIMSTEEN OF DOOR WAT LAUWE AZIJN AAN TE BRENGEN.
  • ALS DE HOEVEN VAN JE PAARD HEEL DROOG ZIJN, KAN JE EEN ZALF OP BASIS VAN LAURIER AANBRENGEN OM ZE WEER SOEPEL TE MAKEN EN DE HOORNGROEI TE BEVORDEREN.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Score geven
Een beoordeling plaatsen
NAAR BOVEN