Ruiterhelm C700 HRC bruin

Ref :
8325435
Pluspunt
Deze ruiterhelm is aangenaam om te dragen en heeft een mooie sobere en elegante look. De helm combineert veiligheid, comfort en verluchting. De uitneembare binnencap mag in de machine worden gewassen.
Users reviews
4.1 / 5 25 beoordeling
54,99 €*

6 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Voordelen

Positiebehoud product
De vierpuntsriem omhult het hoofd zodat de helm goed blijft zitten.
Draagcomfort
Binnencap bestaat uit schuim en ademend mesh voor meer comfort.
Ventilatie
30 gaten, 9 verluchtingskanalen. Luchttoevoer vooraan. Verluchte nekbescherming.
Instelbaar
Harnas verstelbaar met schuifgesp ter hoogte van de kin.
Bescherming tegen schokken
Voldoet aan de richtlijn 89/686/EEG.

DE KENMERKEN

Type
niet verstelbaar
Samenstelling
Hoofdvoering : 100.0% Acrylonitril butadieen styreen
Goedgekeurd door
UTAC, onafhankelijk laboratorium, belast door de Franse overheid met alle tests om de veiligheidsuitrusting in overeenstemming te brengen met de richtlijnen die zijn opgesteld door de Europese Commissie te Brussel. De instelling, die erkend is om haar technische kennis, maakt deel uit van de officiële laboratoria van de onafhankelijke Europese instelling EuroNCAP. Het UTAC voert eveneens tests uit op verzoek van de Verenigde Naties. Het UTAC heeft deze helm goedgekeurd voor de hele EU.
Tests
In een onafhankelijk laboratorium getest overeenkomstig de geldende regelgeving.
Ontworpen voor
wie af en toe tot regelmatig paard rijdt (1 tot 3 keer per week), om het hoofd te beschermen bij een val.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudsinstructies
De buitenzijde borstelen onder stoom.
Opslag Tips
Uit de buurt van warmtebronnen houden, zoals een verwarmingstoestel of de hoedenplank van een auto in de zon. Dat zou de beschermende eigenschappen van de polystyreen cap kunnen aantasten.
Gebruikslimiet
Voor paardrijden: VERVANG EEN HELM DIE EEN SCHOK HEEFT GEHAD.

Bijkomende informatie

Aanpassen van de helm
Voor een optimale bescherming moet de helm het hoofd goed omhullen. Hij mag echter nergens knellen omdat dit drukpunten veroorzaakt. Bij een goede afstelling van de riempjes kan de helm niet meer voorwaarts, achterwaarts of zijwaarts kantelen wanneer je het hoofd beweegt.
Afstellen van het harnas
Om optimaal te blijven zitten, moet een deel van het harnas van de helm ook over de keel lopen, die kinband mag niet ter hoogte van de kin zitten.
SCHOKABSORPTIE
Deze helm is ontworpen om schokken volledig of gedeeltelijk op te vangen in de plaats van het hoofd van de ruiter, bij een val of krachtige duw tegen het hoofd Bij een schok kan de binnenhelm en/of vulling vervormd worden of breken om de energie van de impact te absorberen. DE SCHADE AAN DE BESCHERMENDE LAGEN KAN ONZICHTBAAR ZIJN, DAAROM MOET ELKE HELM DIE EEN SCHOK HEEFT ONDERGAAN STEEDS WORDEN VERVANGEN.
Verluchting
In totaal heeft de helm 30 verluchtingsgaten, zowel vooraan waar de lucht binnenkomt, als boven- en achteraan waar de warmte wordt afgevoerd. De cap in polystyreen bevat verluchtingskanalen die de circulatie van de luchtstroom vergemakkelijken.
Binnencap
Cap bestaande uit ademend 2D- en 3D-mesh voor een beter comfort en een betere verluchting. De binnencap is uitneembaar voor een gemakkelijk onderhoud. Hij zit vast met klittenbanden zodat hij heel eenvoudig uit te nemen is. De cap mag in de wasmachine op 30°, laten drogen aan de lucht.
Licht
640 g.
Norm
De Europese norm EN 1384 werd afgeschaft in oktober 2014. In afwachting van een nieuwe norm, moeten helmen die werden geproduceerd na oktober 2014 voorzien zijn van een CE-markering om verkocht te mogen worden in Europa. Die markering moet worden aangevuld met ofwel de Richtlijn 89/686/EG, ofwel het document VG1 01.040 2014-12.
Informatie over de norm
Op trainingen en wedstrijden mag je nog steeds een helm dragen die voldoet aan de EN 1384-norm. In competitieverband is het echter mogelijk dat de organisatie andere normen vereist. We raden je aan om bij twijfel inlichtingen in te winnen bij de wedstrijdorganisator.
Onderhoudstip
De buitenzijde borstelen onder stoom.

Users reviews

4.1 / 5 25 beoordeling
23 gebruikers bevelen dit product aan
Favorable review more useful
That review has been deposited on this product version
Geverifieerde review
Vrouw
Jonger dan 20
20 December 2014
Gebruikt voor 2 tot 8 weken
super cap!
zit perfect, knelt niet, heel stevig, super mooi!

Hele mooie cap! hij zit heel fijn en gaat niet makkelijk af. geen irritaties. leuk dat het verluchtingsrooster verwisselbaar is. zit heel stevig. De kinband zit heel fijn. En hij ziet er ook nog eens heel leuk uit. Iedereen geeft me complimentjes over mijn cap.

Critical review more useful
That review has been deposited on this product version
Vrouw
20-29
07 July 2016
Gebruikt voor 7 tot 12 maanden
Hele slechte kwaliteit
Ziet er mooi uit Absoluut niet stevig + erg warm

Ik rijd inmiddels al een tijdje met deze cap. Gisteren stootte mijn paard met zijn hoofd tegen mijn cap aan, met als gevolg dat er een stuk van de klep afbrak (!?!) dit moet toch niet kunnen? Ik snap dat als je valt met je cap dat je hem moet laten vervangen, maar iets onbenulligs als dit, daar moet een veiligheidshelm toch tegen kunnen? Ik weet niet of dit een productiefout is of ze zijn allemaal zo? Wel moet ik waarschijnlijk erg blij zijn dat ik nog nooit op mijn hoofd gevallen ben met deze cap, want als er al een stuk afbreekt als mijn paard met zijn hoofd per ongeluk tegen mijn cap aanstoot, dan wil ik niet weten wat er gebeurd als ik echt een smak op mijn hoofd maak.

Antwoord van Wed'ze :

Beste Nikki,
Bedankt voor je review over de paardrijcap C700.
Wat vervelend dat je niet tevreden bent. Zoals aangegeven in eerder contact hoort de klep af te breken bij het stoten of een val in verband met de veiligheid. Dit is een van de veiligheidseisen omdat de klep anders je neus kan breken bij een val.
De binnenschaal welke je hoofd beschermt is dan ook van een ander materiaal.
Zoals aangeven zien wij alsnog graag foto's van de afgebroken klep om te bekijken of we nog iets voor je kunnen betekenen. 
Mochten er verder nog vragen zijn hoor ik dat graag.
Met sportieve groet,
Sanne Rep Online merchandiser DECATHLON

 • 22 April 2017
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Ruiterhelm Fouganza

  .

 • Vrouw
  20-29
  24 November 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Erg blij mee!
  Niet zwaar, zit lekker en is erg mooi! Geen tegenvaller

  Fijne cap, valt groot want ik heb bij deze een maatje kleiner maar hij is super mooi en voelt goed aan.

 • Vrouw
  24 November 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Prima!

  Fijne cap.....

NAAR BOVEN