Rijhelm C900 zwart

Ref :
8334715
Pluspunt
Makkelijk op te zetten dankzij de sluiting met magneet. Voorzien van een doeltreffend verluchtingssysteem. De uitneembare binnenvoering, in ademende stof, mag in de wasmachine.

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Voordelen

Instelbaar
Verstelbaar met schuifgesp. Sluiting met magneet. Elastische nekbeschermer:
Draagcomfort
Zachte binnenvoering met magneten, uit schuim en mesh voor optimaal comfort.
Ventilatie
30 gaten en 9 verluchtingskanalen. Luchtgaten vooraan. Geventileerde nek.
Positiebehoud product
De vierpuntsriem omhult het hoofd zodat de helm goed blijft zitten.
Bescherming tegen schokken
Voldoet aan de richtlijn 89/686/EEG.

DE KENMERKEN

Type
niet verstelbaar
Samenstelling
Stof buitenkant : 100.0% Acrylonitril butadieen styreen Voering : 100.0% Polyethyleen
Goedgekeurd door
UTAC, onafhankelijk laboratorium, belast door de Franse overheid met alle tests om de veiligheidsuitrusting in overeenstemming te brengen met de richtlijnen die zijn opgesteld door de Europese Commissie te Brussel. De instelling, die erkend is om haar technische kennis, maakt deel uit van de officiële laboratoria van de onafhankelijke Europese instelling EuroNCAP. Het UTAC voert eveneens tests uit op verzoek van de Verenigde Naties. Het UTAC heeft deze helm goedgekeurd voor de hele EU.
Tests
In een onafhankelijk laboratorium getest overeenkomstig de geldende regelgeving.
Ontworpen voor
ervaren ruiters die meer dan 3 keer per week paardrijden, om hun hoofd te beschermen bij een slag of val.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudsinstructies
Schoonmaken met een vochtige spons.
Opslag Tips
Uit de buurt van warmtebronnen houden, zoals een verwarmingstoestel of de hoedenplank van een auto in de zon. Dat zou de beschermende eigenschappen van de polystyreen cap kunnen aantasten.
Gebruikslimiet
Voor paardrijden: VERVANG EEN HELM DIE EEN SCHOK HEEFT GEHAD.

Bijkomende informatie

Een helm op maat:
Voor een optimale bescherming moet de helm nauw aansluiten tegen het hoofd, zonder te knellen. Als de riempjes van de helm goed zijn afgesteld, kan hij niet naar voor, naar achter of opzij kantelen, zelfs niet als je met je hoofd schudt.
Afstellen van de riemen:
Om goed te blijven zitten, moeten de riempjes van de helm over de hals lopen, niet ter hoogte van de kin.
Schokdemping:
Deze cap is speciaal gemaakt om schokken ter hoogte van de schedel volledig of gedeeltelijk op te vangen bij een val of een stevige slag op het hoofd. Bij een felle schok kan het gebeuren dat de schaal en/of het binnenwerk vervormt of scheurt, om zo de impactenergie op te vangen. EEN HELM DIE EEN SCHOK HEEFT OPGEVANGEN MOET JE ALTIJD VERVANGEN, ZELFS ALS JE NERGENS SCHADE ZIET.
Verluchting
5 verluchtingen op de buitenschaal en inwendige ventilatiekanalen (4 + 5). In het totaal heeft de helm 30 verluchtingsgaten, zowel vooraan waar de lucht binnenkomt, als boven- en achteraan waar de warmte wordt afgevoerd. De binnenschaal in polystyreen bevat verluchtingskanalen die de circulatie van de luchtstroom vergemakkelijken.
Binnencap
3D-mesh aan de verluchtingszones en suedine voor het comfort.
Comfort:
Riemwerk gevoerd met suedine voor een maximaal comfort. Snelle magneetsluiting, waar je niet met je vingers kunt tussenraken. De achterkant van het riemwerk is elastisch zodat je haar er gemakkelijker door kan.
Norminformatie:
Op trainingen en wedstrijden mag je nog steeds een helm dragen die voldoet aan de EN 1384-norm. In competitieverband is het echter mogelijk dat de organisatie andere normen vereist. We raden je aan om bij twijfel inlichtingen in te winnen bij de wedstrijdorganisator.
Norm:
De Europese norm EN 1384 werd afgeschaft in oktober 2014. In afwachting van een nieuwe norm, moeten helmen gemaakt na oktober 2014 voorzien zijn van een CE-markering om verkocht te mogen worden in Europa. Die markering moet worden aangevuld met ofwel de Richtlijn 89/686/EG, ofwel het document VG1 01.040 2014-12.
Onderhoudstip:
Schoonmaken met een vochtige spons.

Users reviews

Schrijf als eerste een review

Een beoordeling plaatsen
NAAR BOVEN