Rijhelm C900 zwart

Ref :
8334715
Pluspunt
Makkelijk op te zetten helm dankzij de sluiting met magneet. Voorzien van een doeltreffend verluchtingssysteem. De uitneembare binnencap, in ademende stof, mag in de wasmachine.
Users reviews
5 / 5 1 beoordeling
69,99 €*

Voordelen

Positiebehoud product
De vierpuntsriem omhult het hoofd zodat de helm goed blijft zitten.
Draagcomfort
De binnencap met magneten bestaat uit schuim en mesh voor optimaal comfort.
Ventilatie
30 gaten, 9 verluchtingskanalen. Luchttoevoer vooraan. Verluchte nekbescherming.
Instelbaar
Verstelbaar met schuifgesp. Sluiting met magneet. Elastische nekbeschermer:
Bescherming tegen schokken
Voldoet aan de richtlijn 89/686/EEG.

DE KENMERKEN

Type
niet verstelbaar
Samenstelling
Stof buitenkant : 100.0% Acrylonitril butadieen styreen Voering : 100.0% Polyethyleen
Goedgekeurd door
UTAC, onafhankelijk laboratorium, belast door de Franse overheid met alle tests om de veiligheidsuitrusting in overeenstemming te brengen met de richtlijnen die zijn opgesteld door de Europese Commissie te Brussel. De instelling, die erkend is om haar technische kennis, maakt deel uit van de officiële laboratoria van de onafhankelijke Europese instelling EuroNCAP. Het UTAC voert eveneens tests uit op verzoek van de Verenigde Naties. Het UTAC heeft deze helm goedgekeurd voor de hele EU.
Tests
In een onafhankelijk laboratorium getest overeenkomstig de geldende regelgeving.
Ontworpen voor
wie intensief de ruitersport beoefent en per dag 1 tot meer paarden berijdt, om het hoofd te beschermen bij een val.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudsinstructies
Schoonmaken met een vochtige spons.
Opslag Tips
Uit de buurt van warmtebronnen houden, zoals een verwarmingstoestel of de hoedenplank van een auto in de zon. Dat zou de beschermende eigenschappen van de polystyreen cap kunnen aantasten.
Gebruikslimiet
Voor paardrijden: VERVANG EEN HELM DIE EEN SCHOK HEEFT GEHAD.

Bijkomende informatie

Verstellen op maat
Voor een optimale bescherming moet je helm het hoofd goed omsluiten. Let wel op dat hij niet te hard spant, zo ontstaan er onaangename drukpunten. Als het riemnet binnenin goed is afgesteld, dan zit de helm stabiel en kan hij niet meer naar voor, achter of opzij kantelen als je je hoofd beweegt.
Afstellen van het harnas
Voor een optimale stabiliteit, moeten de riempjes onder en niet op de kin zitten..
SCHOKABSORPTIE
Deze helm is speciaal gemaakt om schokken aan je hoofd volledig of gedeeltelijk op te vallen, bij een val of een stevige klap op je hoofd. Bij een klap kunnen zowel de buiten- als de binnenhelm vervormen of zelfs scheuren, zo absorberen ze de vrijgekomen energie. OMDAT SCHADE AAN JE HELM SOMS ONZICHTBAAR IS, RADEN WE AAN STEEDS EEN NIEUWE HELM TE KOPEN ALS HIJ EEN SLAG HEEFT MOETEN OPVANGEN.
Verluchting
5 verluchtingen op de buitenschaal en inwendige ventilatiekanalen (4 + 5). In het totaal heeft de helm 30 verluchtingsgaten, zowel vooraan waar de lucht binnenkomt, als boven- en achteraan waar de warmte wordt afgevoerd. De cap in polystyreen bevat verluchtingskanalen die de circulatie van de luchtstroom vergemakkelijken.
Binnencap
3D-mesh aan de verluchtingszones en suedine voor het comfort.
Comfort
Harnas gevoerd met suedine voor een maximaal comfort. Snelsluiting met magneet om niet gekneld te raken. De achterkant van het harnas is elastisch zodat je haar er gemakkelijker door kan.
Informatie over de norm
Op trainingen en wedstrijden mag je nog steeds een helm dragen die voldoet aan de EN 1384-norm. In competitieverband is het echter mogelijk dat de organisatie andere normen vereist. We raden je aan om bij twijfel inlichtingen in te winnen bij de wedstrijdorganisator.
Norm
De Europese norm EN 1384 werd afgeschaft in oktober 2014. In afwachting van een nieuwe norm, moeten helmen die werden geproduceerd na oktober 2014 voorzien zijn van een CE-markering om verkocht te mogen worden in Europa. Die markering moet worden aangevuld met ofwel de Richtlijn 89/686/EG, ofwel het document VG1 01.040 2014-12.
Onderhoudstip
Schoonmaken met een vochtige spons.

Users reviews

5 / 5 1 beoordeling
1 gebruikers bevelen dit product aan
 • Man
  60 of ouder
  13 August 2016
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  prima cap

  Ik heb deze cap zes uur met warm weer gedragen en hij heeft mijn geen minuut geïrriteerd zeer comfortabel en niet overmatig zweten geen jeuk op mijn hoofd.

NAAR BOVEN