Cross cap C700 ruitersport zwart

Ref :
8298065
Pluspunt
Deze ruiterhelm is aangenaam om te dragen en heeft een mooie sobere en elegante look. De helm combineert veiligheid, comfort en verluchting. De uitneembare binnencap mag in de machine worden gewassen.
Users reviews
4.5 / 5 4 beoordeling

6 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Voordelen

Instelbaar
Harnas verstelbaar met schuifgesp ter hoogte van de kin.
Draagcomfort
Binnencap bestaat uit schuim en ademend mesh voor meer comfort.
Ventilatie
30 luchtgaten, 9 verluchtingskanalen. Luchtgaten vooraan. Ventilatie aan de nek.
Positiebehoud product
De vierpuntsriem omhult het hoofd zodat de helm goed blijft zitten.
Bescherming tegen schokken
Voldoet aan de richtlijn 89/686/EEG.

DE KENMERKEN

Type
niet verstelbaar
Samenstelling
Hoofdvoering : 100.0% geëxpandeerd polystyreen
Goedgekeurd door
UTAC, onafhankelijk laboratorium, belast door de Franse overheid met alle tests om de veiligheidsuitrusting in overeenstemming te brengen met de richtlijnen die zijn opgesteld door de Europese Commissie te Brussel. De instelling, die erkend is om haar technische kennis, maakt deel uit van de officiële laboratoria van de onafhankelijke Europese instelling EuroNCAP. Het UTAC voert eveneens tests uit op verzoek van de Verenigde Naties. Het UTAC heeft deze helm goedgekeurd voor de hele EU.
Tests
In een onafhankelijk laboratorium getest overeenkomstig de geldende regelgeving.
Ontworpen voor
wie af en toe tot regelmatig paard rijdt (1 tot 3 keer per week), om het hoofd te beschermen bij een val.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudsinstructies
De buitenzijde borstelen onder stoom.
Opslag Tips
Uit de buurt van warmtebronnen houden, zoals een verwarmingstoestel of de hoedenplank van een auto in de zon. Dat zou de beschermende eigenschappen van de polystyreen cap kunnen aantasten.
Gebruikslimiet
Voor paardrijden: VERVANG EEN HELM DIE EEN SCHOK HEEFT GEHAD.

Bijkomende informatie

Een helm op maat:
Voor een optimale bescherming moet de helm nauw aansluiten tegen het hoofd, zonder te knellen. Als de riempjes van de helm goed zijn afgesteld, kan hij niet naar voor, naar achter of opzij kantelen, zelfs niet als je met je hoofd schudt.
Afstellen van de riemen:
Om goed te blijven zitten, moeten de riempjes van de helm over de hals lopen, niet ter hoogte van de kin.
Schokdemping
Deze cap is speciaal gemaakt om schokken ter hoogte van de schedel volledig of gedeeltelijk op te vangen bij een val of een stevige slag op het hoofd. Bij een felle schok kan het gebeuren dat de schaal en/of het binnenwerk vervormt of scheurt, om zo de impactenergie op te vangen. EEN HELM DIE EEN SCHOK HEEFT OPGEVANGEN MOET JE ALTIJD VERVANGEN, ZELFS ALS JE NERGENS SCHADE ZIET.
Verluchting
In totaal heeft de helm 30 verluchtingsgaten, zowel vooraan waar de lucht binnenkomt, als boven- en achteraan waar de warmte wordt afgevoerd. De binnenschaal in polystyreen bevat verluchtingskanalen die de circulatie van de luchtstroom vergemakkelijken.
Binnencap
De binnenvoering is gemaakt uit een ademend 2D- en 3D-mesh, voor een heerlijk comfort en een betere ventilatie. Ze is uitneembaar voor een gemakkelijk onderhoud. Ze zit vast met klittenbanden, zodat je ze heel gemakkelijk kunt uitnemen. Om de binnenvoering schoon te maken, wassen in de machine op 30° en laten drogen aan de lucht.
Licht:
640 g.
Norm:
De Europese norm EN 1384 werd afgeschaft in oktober 2014. In afwachting van een nieuwe norm, moeten helmen gemaakt na oktober 2014 voorzien zijn van een CE-markering om verkocht te mogen worden in Europa. Die markering moet worden aangevuld met ofwel de Richtlijn 89/686/EG, ofwel het document VG1 01.040 2014-12.
Norminformatie:
Op trainingen en wedstrijden mag je nog steeds een helm dragen die voldoet aan de EN 1384-norm. In competitieverband is het echter mogelijk dat de organisatie andere normen vereist. We raden je aan om bij twijfel inlichtingen in te winnen bij de wedstrijdorganisator.
Onderhoudstip
De buitenzijde borstelen onder stoom.

Users reviews

4.5 / 5 4 beoordeling
4 gebruikers bevelen dit product aan
 • Man
  40-49
  05 november 2017
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Bombe de cross

  Confortable, bonne protection

 • Vrouw
  50-59
  02 november 2017
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  Adaptation extérieur

  J'utilise cette bombe depuis le printemps. Elle est résistante en extérieur, ne se raye pas facilement dans les branches. Au moment de mon achat, la housse de protection n'était pas compris.
  Par contre, pour augmenter la sécurité, la sur-bombe devrait être de couleur "orange" afin d'être vu en extérieur, en particulier pendant la période de chasse. (l'hiver, je porte une bombe en "feutre" avec un chapeau polaire orange acheté au rayon chasse, tout le monde trouve ça très voyant, du coup, je passe en tête).

 • Vrouw
  30-39
  02 maart 2017
  Gebruikt voor meer dan 1 jaar
  That review has been deposited on this product version
  très bon produit

  Ancienne décathlonienne, cavalière en CCE amateur et circuit jeunes chevaux, une erreur à l'entrainement sur un travail de saut en lignes, et une chute sur la tête, perte de connaissance, évacuation pompiers.., ce casque a rempli son contrat, il s'est déformé pour épouser le sol et à part un coquard, le menton rapé par le sable et le nez écrasé par le casque en fin de course, car je suis tombée droite sur la tête, comme une autruche dans la tête dans le sable. excellent produit merci aux techniciens de toujours améliorer les produits.
  Reste plus qu'à en racheter un ....

NAAR BOVEN