Het merk

14 Tips
Pages
WERKEN MET PAARDEN
trotting mode d'emploi

Eindelijk is het mooie lenteweer er weer (of toch bijna). Zin om opnieuw te genieten van mooie tochten in de frisse lucht? Maak je geen zorgen: wij hebben een programma voor je klaar om je paard weer in vorm te krijgen en zijn uithoudingsvermogen te verbeteren.

BEGINNEN MET PAARDENSPORT
les bienfaits de l'équitation

Mocht je er nog aan twijfelen: paardrijden is uitstekend voor de gezondheid! Het is een echte outdoorsport en heeft niets dan voordelen voor het lichaam. Ontdek hier in detail al het goede van deze sport. 

(4)
WERKEN MET PAARDEN
distances barres au sol

Drafbalken zijn ideaal voor het trainen van de cadans, de regelmaat en zelfs de lengte van de passen.

(3)
PAARDENVOER

In een natuurlijke omgeving brengt een paard meer dan de helft van zijn tijd door met grazen. Wanneer de mens echter de voeding van het paard voorziet, dan is zijn rantsoen niet altijd aangepast.

(1)
DE TIPS VAN BENJAMIN AILLAUD

De schouderbinnenwaarts ligt aan de basis van het werk op twee vlakken. Je kan de oefening in drie gangen uitvoeren. Het is een uitstekende oefening om het paard soepeler te maken en zijn achterhand te activeren terwijl hij ontspannen is.

(1)
DE TIPS VAN BENJAMIN AILLAUD

Het oprekken van de bovenlijn is een veelgebruikte oefening om de spieren van het paard soepeler te maken, voornamelijk bij het begin en aan het einde van de training.

(1)
PAARDENVERZORGING

Iedereen weet dat ruitersport voornamelijk buiten wordt gedaan. Elke dag opnieuw is een ruiter afhankelijk van het weer. Daarom is het belangrijk dat sommige gewoontes worden afgestemd op het seizoen. En de winter is duidelijk het moeilijkste seizoen dat er is!

DE TIPS VAN BENJAMIN AILLAUD

Benjamin Aillaud geeft je zijn beste tips om je paard een maximum aan comfort te geven tijdens de winter, zodat het optimaal presteert. Van de verzorging tot de training kan je tal van kleine dingen doen om je paard warm en gezond te houden.

DE TIPS VAN BENJAMIN AILLAUD

Of je het nu aan de hand leidt of erop zit, er bestaan tal van situaties waarin het belangrijk is dat je paard mooi blijft stilstaan, al is het voor de veiligheid.

NAAR BOVEN